Kuvia kesän 2016 näytelmästä "Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla"

Höljäkän kesäteatteri jatkoi vakaasti ja vankkumatta koko perheen teatteri -linjalla, kun kesäteatterissa esitettiin Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan perustuva näytelmä Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla. Kirjailijasisaruksilta on aiemmin esitetty Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö, joka sai maailmanensi-iltansa Höljäkässä kesällä 2010, ja Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö kesällä 2015. Myös "Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla" oli maailmanensi-ilta, sillä kirjan pohjalta ei aiemmin ole tehty näytelmää. Höljäkän näytelmän oli kirjan pohjalta sovittanut Tuula Heikura, joka myös vastasi näytelmän ohjauksesta. Tekniikasta ja tehoisteista vastasi Sami Ehrukainen.

Näytelmän tapahtumat kietoutuvat tämän perusasetelman ympärille: Ristolla on tylsä loma, kun Nellikin on lähtenyt mummolaan. Rauha innostuu etsimään Ristolle kaveria ja löytääkin kuuluisan Kamillan. Mutta kuinka käy, kun Kamillan perässä liikkuvat vakoojat, jotka yrittävät estää hänen pääsynsä laulukilpailuihin. Tapahtumien keskiössä ovat Räppääjä-kirjoista tutut Rauha-täti, Risto, herra Lindberg ja Nelli.

Näytelmä toteutettiin yhdentoista näyttelijän voimin ja merkittävissä rooleissa oli huomattava joukko nuoria näyttelijöitä. Ohessa vuoden 2016 teatterilaiset kuvattuna ohjaajansa Tuula Heikuran kanssa sekä muutamia makupaloja esityksestä. Höljäkän nuorisoseuran sivustolla on useampia kuvia näytelmästä. Kuvat ovat Peter Laursenin ottamia.

Esityksiä oli kaikkiaan kymmenen ja niitä kävi seuraamassa runsaat 1.600 hyvinkin eri sukupolviin lukeutuvaa katsojaa eri puolilta maata ja maakuntaa. Katsojia oli vieläkin runsaslukuisemmin kuin kesällä 2015.