Kuvia kesän 2010 näytelmästä "Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö"

Kesäteatterissa esitetyn näytelmän Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö oli Sinikka ja Tiina Nopolan kirjan pohjalta sovittanut ja ohjannut Tuula Heikura. Lavastus ja puvustus toteutettiin teatteriryhmän yhteistyönä. Esitykset kokosivat ulkoilmateatterin katsomoon ennätysmäiset noin 2.500 katsojaa, joiden joukossa oli paljon uusia teatterinystäviä. Höljäkkäläisenä Risto Räppääjänä esiintyi Mikko Nevalainen.

Esitykseen toi erityisleimaa se, että vuonna 2007 julkaistun kirjan tapahtumat sijoittuvat osittain Höljäkkään. Kirja sai jo ilmestyessään julkisuutta Höljäkässä, kun nuorisoseurantalolla järjestettiin juhla, johon kirjailijasisarukset sekä Risto Räppääjää Helsingin kaupunginteatterissa esittänyt näyttelijä Paavo Kerosuo osallistuivat. Silloisten lehtiotsikoiden mukaan kirja sijoitti Höljäkän maailmankartalle ja siitä näyttönä oli osaltaan myös MTV:n uutisten Höljäkkä-aiheinen kevennys.

Näytelmä sai kesällä 2010 julkisuutta myös Kodin Kuvalehdessä, jonka Höljäkkää koskeva artikkelisarja kosketteli mm. teatteriryhmän toimintaa ja valmistautumista tulevaan maailmanensi-iltaan. Artikkeli julkaistiin lehden 1.7.2010 ilmestyneessä numerossa.

Mainittakoon myös, että kesäteatterinäytelmä Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö juhlisti sitä, että Höljäkässä on esitetty ulkoilmateatteria 10 vuotta.

Näytelmän idea on lyhykäisyydessään seuraava:

Herra Lindberg, Räppääjien naapuri syö Suomen viimeisen keksijäätelötötterön, Riston lempijäätelön. Siitä alkaa vauhdikas junamatka kohti Höljäkkää, jonka kesäkioskilta saattaisi löytyä vielä muutama keksijäätelötötterö. Junassa matkustaa salaperäinen nainen, joka suunnittelee Operaatio Tötteröä ja aiheuttaa ajateltavaa Ristolle ja Nellille. Konnan seisakkeen tapahtumat tuovat mutkia matkaan ja perillä Höljäkässä jopa teatteriesitys menee uusiksi ennen kuin päästään käsiksi viimeisiin keksijäätelötötteröihin. Vai onko tötteröitä vielä jäljellä? Hauskaa ja jännitystä koko perheelle!

Picture from the performance
Kuva 2010 Peter Laursen

Picture from the performance
Kuva 2010 Peter Laursen

Picture from the performance
Kuva 2010 Peter Laursen