Kuvia kesän 2014 näytelmästä "Pelastakaa Röllimetsä"

Kesän 2013 Rölli-näytelmä sai jatkoa, kun Höljäkän kesäteatteri esitti näytelmän Pelastakaa Röllimetsä. Esitys perustui elokuvan "Rölli - hirmuisia kertomuksia" alkuperäiseen käsikirjoitukseen, jonka on laatinut Allu Tuppurainen. Höljäkän kesäteatterin esityksen ohjauksesta ja sovituksesta vastasi Tuula Heikura ja laulujen sovituksesta Sami Ehrukainen. Pelastakaa Röllimetsä esitettiin kaikkiaan yksitoista kertaa ja esityksiä kävi seuraamassa yhteensä noin 1.700 hyvinkin eri sukupolviin kuuluvaa katsojaa.

Rölli alias Mikko Nevalainen ja maahiskeiju alias Miia Kokkonen hurmasivat yleisön yhdessä koko näyttelijäryhmän kanssa. Rölli puhuttelee koko olemuksellaan eleineen, liikkumisineen, äänineen ja herttainen maahiskeiju erityisesti lauluillaan. Oman eritysimainintansa ansaitsee myös esityksen korkealaatuinen äänitekniikka ja tehostemaailma, joista vastasi Sami Ehrukainen.

Näytelmän asetelma oli seuraavanlainen: Seesteinen haluaa perustaa Röllimetsään maan suurimman huvittelu- ja lystinpitokeskuksen. Hän saapuu sihteerinsä Lerkkasen kanssa Röllimetsään kaupantekoon tietämättä, että suuri roska aikoo vallata Röllimetsän ylipapin ja humpuukien avulla. Ylipappi löytää oivan "takkuisen otuksen", Röllin, suunnitelmiensa välikappaleeksi. Rölli ihastuukin ikihyviksi kaikenlaisiin optisiin, koaksiaalisiin ja tikitaalisiin tavaroihin. Maahiskeiju seuraa kauhuissaan Röllin ihastusta tavaroihin ja samalla Röllimetsän muuttumista kaikkea muuta kuin satumetsäksi. Valtaako yhdyskuntajäte ja huvittelukeskus Röllimetsän, näytelmän käsiohjelmassa kysytään? Onneksi näin ei käynyt, vaikka Röllikin välillä huumaantui tavaroiden haalintaan. Maahiskeijun ystävyys osoittautui lopulta tärkeämmäksi ja Röllimetsä pelastui voittoa tavoittelevalta huvittelukeskukselta.

Röllin seikkailut on alunperin suunnattu lapsille, sillä ne tehtiin TV2:n lastenohjemille. Myös Höljäkän näytelmää voi luonnehtia lastenteatteriksi, mutta se ei ole pelkästään sitä. Esitys puuttui taitavasti kulutuskulttuuriimme ja elämäämme tavaroiden keskellä.


Kuva Peter Laursen


Kuva Peter Laursen


Kuva Peter Laursen


Kuva Peter Laursen


Kuva Peter Laursen