Kuvia kesän 2019 näytelmästä "Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset"

Höljäkän kesäteatteri jatkoi jo vakiintunutta linjaansa, sillä myös kesäkaudella 2019 oli ohjelmassa koko perheen teatteria. Samalla jatkui Nopolan kirjailijasisarusten teosten sarja, kun Areenalle astuivat Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset Tuula Heikuran ohjauksessa. Näytelmän käsikirjoitus on Sinikka ja Tiina Nopolan. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -kirja ilmestyi Tammen kustantamana vuonna 2001 ja uusintapainoksena vuonna 2016. Kirjan pohjalta on tehty näytelmäversio, jonka kantaesitys oli Helsingin kaupunginteatterissa vuonna 2003, sekä elokuva vuonna 2008.

Höljäkän kesäteatteri kertoi esityksestä näin: Poliisit Isonapa ja Rillirousku pääsevät vihdoin lomalle. Edessä on ihana loma ilman Kattilakosken perhettä. Myös Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle ja kuinka ollakaan he päätyvät poliisien kanssa vierekkäisille mökeille. Tästä alkaa naamioleikki, ja Rubensin veljekset astuvat esiin.

Kesäteatterikausi alkoi heti juhannuksen jälkeen ja viimeinen esitys oli sunnuntaina 21.7. Esityksiä oli kaikkiaan kaksitoista. Yksi esityksistä oli loppuunmyyty. Kaikenkaikkiaan teatterissa kävi noin 1.400 vierasta, koleasta kesäsäästä huolimatta.

Höljäkän teatterin väki toivotti kävijät tervetulleiksi seuraavin sanoin: Jo talvella se alkoi! Näytelmän valinta, näyttelijöiden haaliminen, sitten lukuharjoitukset ja vihdoin toukokuussa ulos harjoittelemaan. Vuorosanojen pänttäämistä, epätoivon tunteita, painajaisia, välillä hauskojakin hetkiä ja vihdoin onnistumisen iloa, kun homma alkoi vihdoinkin onnistua! Tässä sitä nyt ollaan ja jännitys tiivistyy! Kuinkahan meidän käy? Yleisön reaktioista päätellen hyvin kävi, esitys sai lämpimän vastaanoton ja ihastutti eri ikäpolvien katsojia.

Näytelmä vietiin läpi yhdeksän näyttelijän voimin. Käsikirjoittajien ja ohjaajan lisäksi toteutuksesta vastasivat Sami Ehrukainen ja Sini Hyvärinen (lavastus; laulujen sovitus ja muu musiikki), Iiro Rantala (laulujen sävellys), ääniajo (Tuula Heikura), Anne Rautajoki (kuiskaaja). Puvustus hoitui teatteriryhmän yhteisvoimin. Rooleissa olivat Elli Meriläinen (Heinähattu), Riikka Hiltunen (Vilttitossu), Helena Säppi (Hanna Kattilakoski), Markku Antila (Matti Kattilakoski), Tiina Pelkonen (Halise Alibullen), Leena Korhonen (Helga Alibullen), Sami Ehrukainen (Rillirousku), Jaakko Korhonen (Isonapa), Juulia Säppi (Susi ja huoltohenkilö).