Kuvia kesän 2017 näytelmästä "Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö"

Koko perheen teatterilinja jatkui Höljäkän kesäteatterissa ja samoin Risto Räppääjä-esitysten sarja, kun kesän 2017 näytelmänä esitettiin Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö. Erityisen paikallisen leiman esitykseen toi se, että näytelmän tapahtumat sijoittuvat Höljäkkään. Matkaavathan päähenkilöt junalla Höljäkkään, jossa Konnan seisakkeella tapahtuneen välikohtauksen jälkeen alkaa todella tapahtua. Lyhyesti kerrottuna tarina rakentuu seuraavasti:

Herra Lindberg syö viimeisen keksijäätelötötterön, joka on Riston herkkua ja jota ilman hän ei voi elää. Alkaa jäätelön etsintä ja paljastuu, että tötteröitä on vielä jäljellä Höljäkän kesäkioskissa. Alkaa jännittävä junamatka kohti Höljäkkää. Kuka onkaan tuo salaperäinen nainen junassa ja mitä kaikkea tapahtuukaan Konnan seisakkeella? Onkohan Höljäkän kesäkioskissa vielä jäljellä keksijäätelötötteröitä vai tuliko turha reissu?

Näytelmän ohjauksesta ja sovituksesta vastasi Höljäkän teatterin "grand old lady" Tuula Heikura. Itse tarina perustuu kirjailijasisarusten Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan "Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö", jonka julkistamistilaisuus oli Höljäkässä kesällä 2008.

Esityksiä oli kaikkiaan kaksitoista 4.7.-3.8. välisenä aikana; koeluontoisesti kaksi viimeistä esitystä elokuun puolella. Näytelmää kävi seuraamassa noin 1900 katsojaa. Sään suhteen oltiin onnekkaita, sillä kesän monet sadepilvet eivät osuneet Areenalle esitysten aikaan.

Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö -näytelmän esitys kesällä 2017 oli Höljäkän ulkoilmateatterin 10-vuotisjuhlatapahtuma ja viides kesä, jolloin kesäteatterin esityspaikkana oli Höljäkkä Areena.