Kuvia kesän 2012 näytelmästä "Eilinen on mennyt"

Kesän 2012 näytelmä Eilinen on mennyt sisälsi otteita Höljäkän historiasta rautatien rakentamisesta aina viime vuosien paluumuuttajiin. Väliin mahtui sota-aika, maaltamuutto ja koulun lakkauttaminen. Näin näytelmä toimi myös kertomuksena pohjoiskarjalaisen kyläyhteisön kokemasta muutoksesta viimeisten vuosikymmenien aikana.

Näytelmän käsikirjoituksen oli laatinut ja sen ohjasi Tuula Heikura, joka Mikko Nevalaisen kanssa toimi myös kertojana. Näyttelijäkaartissa oli useita uusia kasvoja ja näyttelijöillä suuri ikähaitari. Erityisesti on mainittava uusi teatterilaisten sukupolvi, nimittäin useat lapsinäyttelijät, jotka olivat keskeisessä osassa.

Näytelmän esitteessä kerrotaan seuraavaa:

Huumorilla höystetty kuvaus Höljäkän kylän historiasta 1900-luvun murroksesta tähän päivään. Höljäkän kesäteatteri tarjoilee hauskoja hetkiä kaikenikäisille teatterin ystäville näytelmällä Eilinen on mennyt. Hersyvän huumorin keinoin katsojat pääsevät tutustumaan niin rautatien rakentamiseen kuin kyllästämön tuhoisaan paloonkin. Esitykseen mahtuu sekä haikeita jäähyväisiä että monenlaista ilonaihetta. Häivähdykset eletystä elämästä siivittävät historian kulkua. Eilinen on mennyt ja elämä on tässä ja nyt.


Kuva 2012 Peter Laursen


Kuva 2012 Peter Laursen


Kuva 2012 Peter Laursen